skip to Main Content
Hypnose

Hypnose

Hypnose løser din udfordring blidt og effektivt i ét.

Terapeutisk kombineret med hypnoterapi, vil du opleve en kraftfuld behandlingsform, der kan hjælpe dig med din udfordring.

Og du kan være helt tryg!

Behandlingsformen er både rolig og nænsom, men også meget dyb og fokuseret.

Nedenfor kan du læse meget mere om, hvad hypnose egentlig er for en størrelse.

BOOK EN TID

Hvad er hypnose?

Ja, hvad er egentlig hypnose for noget?

Grundlæggende set, er hypnose en afslappet tilstand, hvor du effektivt har mulighed for at blive inspireret, præget, forandret og udvikle dig som menneske, gennem din menneskelige plastiske hjerne.

I en afslappet hypnotisk tilstand vil du opleve effektiv forandring via suggestioner og metaforer, forslag og billeder, som din underbevidsthed vil godtage og bruge fremadrettet,

Du vil også opleve, at vi går mere terapeutisk til værks med hypnoterapi, som grundlæggende set er et redskab til effektivt at bearbejde følelser, oplevelser og muligheder.

Hypnose som underholdende showform versus hypnose og hypnoterapi i terapeutisk form, er ligeså forskelligt som f.eks. jornalistik i et underholdende ugeblad versus journalistik i ansvarlig saglig form.

Hypnose har ca. 200 års udøvelse bag sig historisk set, og hypnoterapi er en nyere terapiform, der blander hypnose og psykoterapi.

Grundlæggende set og helt forenklet beskrevet, er der tale om en ændret bevidsthedstilstand, hvor øget indsigt og markant forandring er mulig.

Ret hurtigt vil du opleve at gå til kernen af din udfordring, da jeg kontakter dine underbevidste/ubevidste reservoirer af viden iboende i dig.

Udført ansvarligt, er denne terapiform, super effektiv og brugbar hjælp, til rigtig mange typer psykiske og psykosomatiske udfordringer.


Hvad er det ikke?

Nogle har en frygt for hypnose, på grund af mytedannelse fra useriøse medier, tegneserier eller lignende.

Al hypnose er i bund og grund selvhypnose, og det er derfor også klienten, dig selv, der er i fuld kontrol.

Selv om du er i hypnose, kan du altid og hurtigt, “vende tilbage” til dagsbevidsthed, hvis du vil det.

Det kan måske sidestilles med at dagdrømme.

Du er med andre ord ikke væk under hypnosen.

Hypnotisøren har heller ikke magten over dig, og du afslører ikke dine dybeste hemmeligheder, pinkoder eller kontooplysninger.

Du gør derfor heller aldrig noget, du ikke selv vil i hypnose.

Al hypnose foregår efter en nøje aftalt ‘kontrakt’ mellem klient og terapeut, og dette holder man sig inden for.

Brydes kontrakten, vil du som klient lynhurtigt, og af dig selv, opponere, og automatisk vende tilbage til dagsbevidsthed, og hypnosen er brudt.

Hypnose og hypnoterapi udført ansvarligt terapeutisk, er altså hverken:

 • Trylleri
 • Mystik
 • Farligt
 • Søvn
 • Bevidstløshed
 • Fusk

I hypnose kan du ikke komme til at gøre noget, du ikke selv ønsker.

Du kan altid rejse dig og gå din vej, hvis det er det det du ønsker.

Du kan være helt tryg!

Hypnose er et samarbejde, hvor du tillader dig selv at gå dybt og få hjælp.

BOOK EN TID

Teknisk og videnskabeligt set er hypnose følgende:

Teknisk og videnskabeligt set, kan jeg fortælle dig følgende om hypnose:

 • I hypnose bevæger du dig hjernebølge-frekventielt fra en dagsbevidst betatilstand over i en mere afslappet alfatilstand og går endnu dybere ind i den søvnlignende theta-tilstand. Lignende overgange kender du fra dagdrømmeri, meditation, indgang til søvn m.m. I hypnose er processen styret.
 • I hypnose kontakter kan du komme i kontakt med følelser og få disse bearbejdet hypnoterapeutisk.
 • I hypnose bevæger du dig fra det bevidste sind over i det underbevidste og ubevidste sind.
  Der skabes dermed adgang til dit sinds underbevidste og ubevidste reservoirer af viden som ligger lagret helt tilbage fra fosterstadiet.
 • I hypnose svækkes din kritiske sans. Din kritiske sans er ganske vist på nogle områder og i visse situationer meget brugbar at mestre. Men når viljen ikke skaber den forandring du ønsker, kan det være gunstigt at svække den kritiske sans for en stund, og dermed lettere implementere forslag til forbedringer i dit underbevidste sind.
 • I hypnose kan vi påvirke både det centrale- , perifere- og autonome nervesystem og dermed blandt andet påvirke den subjektive fornemmelse af smerte. Dette kan blandt andet bruges til operationer uden bedøvelse, hjælp til fødende kvinder m.m.
 • I hypnoterapi vil du opleve meget hurtigt at komme til udfordringens kerne og skabe grobund for hypnoterapeutisk/psykoterapetisk arbejde her. Mange oplever, at det som normalt tager en masse sessioner med samtaleterapi eller lignende kan gøres mere effektivt med hypnoterapi.
 • Groft skitseret siger man at 10 % af befolkningen er højt hypnotiserbare, 80 % er almindeligt hypnotiserbare og 10 % er lavt hypnotiserbare. I min optik kan selv de lavt hypnotiserbare sagtens trænes til at komme i den almindelige kategori, hvis de ønsker det.BOOK EN TID

FAQ hypnose og hypnoterapi

Er hypnose mystik og trylleri?
Nej. Men desværre hænger det billede stadig fast hos rigtig mange, som derfor går glip af super effektiv behandling af deres største udfordringer. Hypnose og hypnoterapi hos mig kan snarere betragtes som psykoterapi på et dybt plan.

Er hypnose farligt?
Nej. Du mister ikke kontrollen eller ter dig fjollet. Og nej. Der er ingen beviser på, at det at være i en hypnotisk tilstand er farligt. Du tillader dig selv at gå ind og ud af en hypnotisk tilstand og kan derfor ikke ‘sidde fast’ i denne tilstand. En ansvarlig hypnoterapeut vil også altid henvise til behandling hos f.eks. en læge eller andre fagpersoner, hvis det skønnes aktuelt.

Er hypnose ligesom det, man ser på TV eller til shows?
Nej. Hypnose som du ser på TV eller til shows er underholdning. Sceneshows og hele den mystiske og tryllekunstneriske tilgang til metoden har aldrig været min smag.

Hvad er forskellen på en hypnotisør og en hypnoterapeut?
I dag hænger de to titler oftest sammen som behandlingsform. Tidligere var hypnotisøren måske mere autoritær i sin behandling, hvor hypnoterapien og hypnoterapeuten i dag ofte er mere tilladende og åben for en slags ‘dialog’ via mange forskellige psykoterapeutiske redskaber. Jeg lægger mig selv helt klart mest op af titlen ‘hypnoterapeut’. Jeg er EU-certificeret hypnotisør og hypnoterapeut, uddannet via Institut For Avanceret Hypnose.

Hvad er forskellen på hypnoterapi og metakognitiv terapi?
Jeg benytter ofte både hypnoterapi og metakognitiv terapi i et behandlingsforløb. Hypnoterapien er særlig god til at forløse traumer og svære oplevelser fra fortiden. Metakognitiv terapi har meget mere fokus på nuet og på at justere og optimere på dit syn på dine tanker, dine følelser og din adfærd. Vi justerer på styringsmekanismerne bag det hele.


Kan alle hypnotiseres?

Ja! Alle kan hypnotiseres og få gavn af hypnose. Nogle er dog hurtigere til at gå dybt end andre. Dit hypnoseniveau kan altid trænes, og alle kan lære det. Det handler egentlig om tillid og motivation.

Kan hypnotisøren bare skrue på “en knap”, og så er den fixet?
Nej. Hypnose og hypnoterapi er et samarbejde mellem klient og terapeut. Som klient skal du have tillid til både behandling og behandler og være motiveret for et markant resultat. Mange oplever dog, at hypnose og hypnoterapi er mere effektivt end så meget andet samtaleterapi.

Hvordan føles det at være i hypnose?
Det føles både dejligt afslappet og samtidigt meget fokuseret. Som en fornemmelse af at give slip og samtidig være til stede. Du kender fornemmelsen fra når du er ved at falde i søvn. Eller fra det at dagdrømme. Hypnose er dog også en tilstand med mange mellemstadier.

Kan man køre bil efter at have været i hypnose?
Ja. Du kan sagtens køre bil eller gå “normalt” ud i virkeligheden efter at have været til behandling med hypnose. Det svarer til fornemmelsen efter en lille powernap. Du er dejligt afslappet, men også genopfrisket.

Hvordan foregår en behandling?
Først tager vi en samtale. Herfra beslutter vi om det vil være mest hensigtsmæssigt at arbejde via hypnose og hypnoterapi eller via metakognitiv terapi. Under hypnose og hypnoterapi, sidder du i en stol eller ligger på en briks. Ved metakognitiv terapi sidder du i en stol og der vil være på både samtale og praktiske øvelser. Vi afslutter med en samtale. Og du får typisk redskaber med hjem at arbejde videre med.


Er der påvist evidens for, at hypnose virker?

Ja. I Danmark er der senest påvist evidens på højeste forskningsniveau med markante resultater inden for arbejdet med at hjælpe hjerneskadede mennesker til at hæve deres IQ via hypnose og hypnoterapi. Disse resultater er publiceret i det anerkendte neurovidenskabelige tidsskrift Brain.

Er meditation og hypnose det samme?
Med hypnose får du ro på sindet ligesom i meditation. Jeg har arbejdet dybdegående med både meditation og hypnose i mange år. Den hypnotiske tilstand er bare en rolig fokuseret tilstand. Betragt hypnoterapien som effektiv terapi i en slags dyb meditativ tilstand. Hvis du søger indre ro, vil du opleve at få rigtig god hjælp her hos mig med hypnose og hypnoterapi. Jeg underviser også i meditationsteknikken ‘Maimonides Method’, forskellige åndedrætsøvelser samt Qi Gong.

Kan én oplevelse fra tidligt i mit liv ligge til grund for alt det bøvl, jeg tumler med?
Ja. Der kan meget vel ligge en eller flere negative oplevelser til grund for det, der udfordrer dig. Du kan have været udsat for en dårlig oplevelse i din barndom, ungdom eller måske i voksenlivet. Og denne eller disse tidlige oplevelser har måske forgrenet sig og skabt endnu flere problemer i dit liv. Hos mange ligger disse oplevelser og rumsterer og styrer på et underbevidst plan. Som en lille snebold, der ruller fra barndommen og arbejder sig større … for i voksenlivet at ende i et større sneskred, der ikke kun går ud over dig selv, men måske også i dine nære relationer. Ofte vil du opleve markante forbedringer ved at få bearbejdet denne tidlige oplevelse med hypnoterapi.


Virker det?

Ja! Jeg har haft mange hundrede klienter igennem årene, og rigtig mange af dem har opnået markante resultater og givet god feedback. Din største hindring for at opnå et godt resultat er nok frygt, kontrol og manglende motivation. Stadig mere videnskab viser, at hypnose virker. Senest i forbindelse med hjerneskader.

Hvorfor er hypnose mere effektiv end meget andet samtaleterapi?
Hypnose arbejder på et dybere underbevidst plan i dig, end når du bare sidder og snakker i almindelig samtaleterapi. Med hypnose når vi nogle niveauer dybere end du er vant til, og du vil højst sandsynligt meget bedre kunne mærke dig selv, din krop, din psyke, dit sind og dine følelser. På dette dybere niveau vil dine længsler, ønsker og drømme kunne “sættes bedre fast”, så du mere effektivt kan handle på dem i fremtiden.

Kan jeg virkelig få det bedre på bare 5 sessioner?
Mange er vant til at bruge måske 20 sessioner eller mere i det etablerede sundhedssystem. Det er et spørgsmål om smag. Hvis du foretrækker et meget langt forløb med lange samtaler og mange sessioner, så henviser jeg til andre terapeuter. Når du kommer til behandling hos mig, kan jeg typisk hjælpe dig på relativt få sessioner. Jeg anbefaler dig at vælge mit ‘Effektiv Forandring VIP Forløb’ på 5 sessioner for at komme godt rundt om dit problem. Hvis du gerne vil i mål via fokuserede og effektive sessioner, så er behandling hos mig et godt valg. Du er altid velkommen til at starte med at booke en enkelt terapi session og så derefter beslutte om det skal være et forløb. Du er også velkommen til at booke en gratis afklarende VIP samtale.


Hvordan foregår en behandling med hypnose?

En behandling her på klinikken, har fokus på dig som unikt menneske med unikke muligheder.

Jeg tilbyder dig effektiv hjælp via:

 • Hypnose
 • Hypnoterapi
 • Metakognitiv terapi
 • Psykoterapi
 • Samtaleterapi
 • Psyke-krop øvelser
 • Selvhypnose, meditation, åndedrætsøvelser og Qi Gong.

Vi vælger sammen de redskaber, der vil kunne hjælpe dig mest effektivt nu og her og fremadrettet.

Hypnoterapi og metakognitiv terapi er oftest de metoder vi tager udgangspunkt i.

Mange af mine klienter vælger et Effektiv Forandring VIP forløb.

OBS: Personer med tunge psykiske diagnoser og som er eller har været psykotiske, skizofrene og lignende behandles ikke i klinikken. Ligeledes tages ikke imod stof- eller alkoholpåvirkede klienter. Det er dit ansvar som klient, at oplyse mig om, hvad du har været igennem inden en session startes.

Du er altid hjertens velkommen til at ringe og få en kort afklarende snak om din udfordring inden booking: Tlf. 20866064

Du er hjerteligt velkommen til at booke en tid.

BOOK EN TID